top of page
Search

de Ardennen

6 april 2020"Hoe gaat het met jullie?", een veelgestelde vraag de laatste dagen, niet zozeer een vraag naar vermeende besmetting, meer een bezorgde vraag hoe het nu gaat na het gedwongen uitstel van de emigratie.

We zijn nog steeds in de Ardense bossen, nog steeds dankzij hulp en goedkeuring van de lokale polite, burgemeester en de eigenaar van ons vakantiehuis.

Reis- en/of verhuisplannen zijn momenteel ver weg. Onze zeecontainer staat nog ergens hier in België te wachten op groen licht van de Emirati én van ons.


Ons voorlopige (t)huis ligt op een heuvelflank in een loofbos. Het ontluiken van de natuur met ontknoppende bomen en struiken, uitslovende vogels die met hun fel lied vroeg in de ochtend hun concurrenten willen overtroeven en de vele vlinders die langsheen glijden tijdens een wandeling, stelt ons tot verwondering. Het vinden van een dassenburcht (denken we toch na het zien van een aflevering met Dieter Coppens), twee reeën die tot aan ons huis kwamen en die we de dag nadien verderop het bospad zagen overlopen, en de vele kleine diertjes doen ons nog wat meer stilstaan bij het buitenleven, en we beseffen dat de vele voordelen van de stad (met de laatste weken voor ons vertrek Deliveroo of Uber Eats op nummer 1) hier niet tegen opwegen.
Achter de heuvel ligt een uitgestrekte groene vallei met weide, akkers en bosjes. De boeren prepareren hun gronden met een heerlijke mestlucht, de koeien maken sprongen wanneer ze vanuit de stal na een lange winter opnieuw het groene gras kunnen smaken. Aan de overkant van de vallei, best te doen al wandelend langs de talrijke paadjes, bevindt zich een lang uitgestrekt bos. Verspreid over vallei en bos liggen en staan menhirs, hunebedden, megalieten. In niet-coronatijdperk ook toeristen.

We wandelen, we verzamelen afval langs de bermen (het aantal op zak meegenomen recycleerbare vuilniszakjes stijgt iedere dag), we joggen (zonder vuilniszakjes, dus nog geen plogging), we mediteren (in real-time met Tom Hannes), we lezen, we schrijven, we studeren, we netflixen, kortom we houden ons bezig, zoals velen onder jullie.

Dus lieve vrienden, het gaat ons zeker goed.


282 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page